Természetgyógyászati kezelések. Milyen gyógymódot válasszunk?          Dr. Alexander Sztrasnij
természetgyógyász
Rendel: Pécs,
Őz utca 3/b
 Tel.: 72/214-084   30/314-3-314

   További információ

   
Dr. Alexander Sztrasnij     
 
 
________ Természetgyógyászat ________
Ép testben ép lélek

Egy orvos-természetgyógyász titkai


SHL kiadó 1999, 2003, 2005;  Alexandra kiadó 2011; Astralit kiadó 2013, 2016

 

Tartalom  Megbetegedtem   Hogyan keletkezik a betegség  Öngyógyítás: Diéta  A szervezet megtisztitása  Fitoterápia   Fizikoterápia  Akupresszúra   Bioenergia  Jóga    Autotréning   Elugrom a természetgyógyászhoz   Diagnosztika   Gyógyítás: Akupunktúra   Masszázs    A csontkovácsnál   Pszichoterápia   Homeopátia    A bioenergetikusnál  Zeneterápia
 


A könyv megvásárolható

a könyvesboltokban,
vagy a szerző rendelőjében.

További információ

  A csontkovács nem hibázik

    Kinek használ?
    Hogyan hat mindez?
    Hány kezelésre van szükség?

    A "csontkovács" szó a manuálterápia népies megnevezése. Nyugaton e foglalkozást kiropraktikának nevezik.
    No és miért "nem hibáz"? Mert vele nem lehet vitatkozni. Úgy sem lehet semmiben sem meggyőzni.
    A "manuális" szó a "manus" tenyér jelentésű szóból származik. A masszázshoz hasonlóan ez is "kézrátevéses" gyógymód, de a két megközelítés között elvi különbség van. A masszázs az izmokra hat, a csontkovácsság pedig a gerinccel, porckorongokkal és csontokkal való műveleteket jelenti. A masszázs javít a páciensek állapotán, de ritka, hogy valakit kigyógyít egy betegségből. Ugyanakkor egy kiropraktikai kezelés hosszú évekre meg tudja szűntetni a betegség tüneteit. Más szóval a masszázsra a könnyítés, a csontkovácsságra pedig az azonnali gyógyítás lehet a jellemző. A csontkovácsok azok, akiknél a legnagyobb az "egyetlen kezelésre" történő -- nem látszólagos, hanem valódi -- felgyógyulások száma. Viszont komplikációból is több van náluk (ide értve a jó szakembereket is), mint bárki másnál. Megesik néha, hogy valaki kisebb derékfájással megy be a rendelésre és a mentők viszik el onnan.


     Kinek használ

    Az általam készített statisztika szerint a természetgyógyásznál megjelent betegeknek majdnem a fele a hátgerinc vagy az izületek állandó, illetve időszakos fájdalmaira panaszkodik. Ez nem reumajárvány, hanem porcbetegség járvány.
    A gerinc nyaki részének megbetegedésekor a fájdalmak nem magában a hátgerincben jelentkeznek. Ilyenkor a beteg fejfájást, szédülést, járás közbeni bizonytalanságot érez. Ezt érgörcs, rossz agyi vérellátás okozza, a hátizmok túlzott feszessége pedig krónikus betegségérzetet eredményez.
    A gerincbetegségek a két lábon való, felegyenesedett járás következményei. Ezen kívül az öregedés során a csontokban szövetritkulás (osteoporosis), az izületi porcokban, szalagokban és inakban pedig mészhiány lép fel. Egyeseknél ez már 30 éves korban észlelhető, míg más szerencséseknél sohasem áll elő.
    Az ilyen betegségeknél hatásos lehet az akupunktúra, fizioterápia, homeopátia, sőt még a bioenergia is, de csontbetegségek gyógyításában kiropraktikáé a babér.
   Az USA Egészségügyi Minisztériuma a gerincben, a hát és nyak izmaiban fellépő erős fájdalmak alapvető gyógymódjaként a kiropraktikát javasolja.
   Ilyen esetekben a csontterápia gyorsabban és hatásosabban gyógyít, mint a tűszúrásos terápia vagy egyéb alternatív gyógymódok.
    No és a hivatalos medicina? A helyzet az, hogy a fenti tüneteket egyáltalán nem tudja gyógyítani. Izom- vagy gerincfájdalommal körzeti orvoshoz, vagy más "hivatalos" szakorvoshoz fordulni teljesen felesleges. Legjobb esetben beutalják az embert fizioterápiára. Megfigyeléseim szerint a fizioterápia, sajnos sokkal ritkábban használ, mit az akupunktúra vagy a kiropraktika.
    Mint az akupunktúra esetében is, a kiropraktikai kezelés sikere igen nagy mértékben az orvos szakértelmén múlik. Érzékelni és értelmezni tudni a csontok és porckorongok elmozdulását, -- ez a csontkovács szakértelmének fokmérője. Ez határozza meg a diagnózis helyességének és a gyógyítás hatásosságának mértékét is.


    Hogyan hat mindez?

    A legenda szerint a csontkovács "helyre rakja a csigolyák közül kiesett" porckorongokat. A valóságban ez nem egészen így van. Az elmozdult porckorongokat kézzel csak igen ritkán lehet helyre tenni. A kezelés előtti és utáni röntgenfelvételek közt nincs különbség. Gyakran elkerülhetelen a műtéti beavatkozás. 
    Egy másik legenda szerint a manuálterápia hatással van a belső szervekkel kapcsolatos vegetatív idegrendszerre, így aztán nemcsak a porcok és porckorongok, hanem a belső szervek gyógyítása is megtörténik. Ezt az elméletet Daniel Palmer, a kiropraktika alapítója dolgozta ki. Szerinte minden betegség a gerincidegek becsípődésétől van. Őszintén hitt abban, hogy az általa kitalált metódus az egész emberiséget megszabadítja minden betegségtől és, hogy minden más gyógymódot akár el is felejthetünk. Ha a kedves olvasó csontkovácsa előadja ezt a dajkamesét, kérem, ne vitatkozzék vele, hisz ő "nem hibáz", nemdebár? Végülis csakúgy az akupunktúráról és bioenergiáról, mint a csontterápiáról -- senki sem tudja igazán, miként fejti ki hatását.
    Az élet sajnos bebizonyította, hogy a csontkovácsság az izom- és gerincfájdalmakat kivéve nem eléggé hatásos a gyógyításban. A fejfájás csillapításában is hatásos. A csontkovácsok nagy része mégsem kíván leszokni régi ambíciójáról: továbbra is arról mesélnek, hogyan szabadították meg betegeiket gyomorhuruttól, asztmától, depressziótól. Végülis nem hazudnak. betegeik tényleg meggyógyultak. Csakhogy a manuálterápiának ehhez nem sok köze van. Van ugyanis egy embertípus, akit bármivel meg lehet gyógyítani, függetlenül attól, mit csinál velük a természetgyógyász. Őszintén remélem, hogy Ön, kedves olvasóm, ehhez a típushoz tartozik.


    Hány kezelésre van szükség?

    Hogy ne erőltessem Önre a véleményemet, inkább a kollégák tapasztalataira hagyatkozom.
    Dr. Steven Bratman (USA): "Kezdetnek tíz kezelést javaslok; ha javulás mutatkozik, célszerű újabb tízet végigcsinálni". 
    Dr. Jurij Petrov (Magyarország): Ha a második-harmadik kezelés után nem következik be javulás, akkor általában értelmetlen a további kezelés".

A következtetést vonja le az olvasó. Bennem valahogy nagyobb bizalmat vált ki a második vélemény.

 


Dr.Alexander Sztrasnij
 
_______________  Természetgyógyászat  _______________
Ép testben ép lélek

___________________________

Tartalom  
Megbetegedtem   Hogyan keletkezik a betegség  Öngyógyítás: Diéta  A szervezet megtisztitása  Fitoterápia   Fizikoterápia  Akupresszúra   Bioenergia   Jóga    Autotréning   Elugrom a természetgyógyászhoz   Diagnosztika   Gyógyítás:  Akupunktúra   Masszázs    A csontkovácsnál   Pszichoterápia   Homeopátia    A bioenergetikusnál  Zeneterápia 
___________________________

   
Kelet- és Nyugat-Európában mar tizenhat kiadást ért meg. 


 

 

 
Én csak gyógyítok, aki meggyógyít: Isten. Ambroise Pare   

   

Tovább       Természetgyógyászati kezelések 

Home
______________